Verlengde financieringsopties
25 januari 2021 

Verlengde financieringsopties

Eind vorig jaar zijn veel financieringsmogelijkheden voor ondernemers verlengd. We noemen hierna enkele opties, waarvan u gebruik zou kunnen maken. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Neem contact op met uw financieel adviseur om te beoordelen welke mogelijkheden het beste bij uw situatie passen.


Lees meer over onze MKB diensten 

Klein Krediet Corona (KKC)

De overheid staat met deze garantieregeling (KKC) voor 95% borg voor de leningen van financiers aan in Nederland gevestigde MKB-bedrijven die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • omzet vanaf € 50.000;
  • die voldoende winstgevend zijn geweest voor de coronacrisis;
  • en op 1 januari 2019 ingeschreven waren bij de Kamer van Koophandel

De financiers die de KKC aanbieden mogen hiervoor maximaal 4% van het kredietbedrag aan kosten aan u in rekening brengen. U betaalt daarnaast eenmalig 2% premie aan de overheid. De maximale looptijd is 5 jaar. U kunt nog tot 1 juli 2021 van de KKC gebruikmaken.

Credits

Credits is een microkredietfaciliteit van maximaal € 25.000 om de coronacrisis te overbruggen. De looptijd is maximaal 4 jaar, waarbij u tijdens de eerste zes maanden niet hoeft af te lossen. De rente bedraagt in het eerste jaar 2%, daarna 5,75%. U kunt na het eerste jaar boetevrij aflossen.

Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)

Heeft uw bedrijf een gezond toekomstperspectief, maar bent u door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen gekomen? U kunt dan tijdelijk onder gunstiger voorwaarden gebruikmaken van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). Deze regeling is tijdelijk verruimd om financiering voor ondernemers toegankelijker te maken. Zo is de looptijd verruimd naar 4 jaar. Ook is de toegang laagdrempeliger gemaakt doordat behalve via een liquiditeitsprognose ook via een omzettoets toegang kan worden verkregen tot de BMKB. Het premiepercentage van de BMKB bedraagt 2% en het budget € 1,5 miljard.

 


Lees meer over onze MKB diensten