Loket heffingsvermindering verduurzaming huurwoningen weer open
22 juni 2021 

Loket heffingsvermindering verduurzaming huurwoningen weer open

Verhuurt u sociale huurwoningen (maximale huurprijs € 752,33 in 2021) en moet u verhuurderheffing betalen? Dan is er goed nieuws voor u als u deze woningen wilt verduurzamen. U kunt vanaf 1 juli 2021 namelijk weer de heffingsvermindering verduurzaming aanvragen als u investeert in energiebesparende maatregelen. Deze heffingsvermindering werd in 2019 stopgezet, omdat het beschikbare budget was overschreden. Aanvankelijk zou de heffingsvermindering pas vanaf 2022 weer worden opengesteld, maar dat is nu vervroegd naar 1 juli 2021. 

U komt voor de vermindering in aanmerking als de huurwoningen met minimaal drie Energie-Indexklassen worden verbeterd. Bij de nieuwe openstelling hebt u ook een NTA 8800-energielabel (voorheen: NEN 7120) nodig. Dit label is 10 jaar geldig. Woningeigenaren zijn verplicht om bij oplevering, verkoop of verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. 

 Tijdelijke versoepeling gebruik oudere energielabels 

Voordat u kunt beginnen met de verduurzamingswerkzaamheden, moet u eerst zorgen dat er een energielabel op basis van NTA 8800 is opgenomen. De opname en registratie van dit label moet klaar zijn op het moment dat u de voorgenomen investering aanmeldt via het eLoket bij rvo.nl. Als u het project aanmeldt tussen 1 juli en 1 oktober 2021, mag u een energielabel gebruiken met een opnamedatum van na 1 juli 2020. De opname mag dan dus 12 maanden oud zijn. Na 1 oktober 2021 geldt hiervoor weer de gebruikelijke termijn van 6 maanden.  

Tip

Het loket blijft minimaal 3 maanden open. Daarna alleen als er nog budget is. Bij de vorige openstelling van deze heffingsvermindering was het beschikbare budget snel op. Dus wees er na 1 juli a.s. op tijd bij!